1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to Lightroom Forums! We're a friendly bunch, so please feel free to register and join in the conversation. If you're not familiar with forums, you'll find step by step instructions on how to register and post your first thread under Help on the menubar above. You're also welcome to join our newsletter, download our free Lightroom Quick Start eBook and explore our other FAQ resources.
    Dismiss Notice

Help! LR won't import/sync images in explorer folder

Discussion in 'Lightroom Installation & Performance' started by rooshio, Mar 20, 2017.

  1. rooshio

    rooshio New Member

    Joined:
    Sep 1, 2016
    Messages:
    3
    Lightroom Experience:
    Advanced
    Primary OS:
    Windows 10
    Lightroom Version:
    6.1 / CC 2015.1
    Lightroom License:
    CC Subscription
    I imported images from my camera's SD card and edited them just fine. Just like I always do. After editing them, I've since tried moving the images to a different folder from within lightroom. So, in other words, I'm physically moving the raw (NEF) files across folder structures within windows, but doing so through lightroom so it doesn't get confused about where the negative RAW files are that correspond with the edits I've made in my lightroom catalog.

    In lightroom, I dragged and dropped my images to a new folder but got an error message saying that certain images could not be found/moved. If I go to this new folder through windows explorer, though, I see the NEF images are there just fine. But they don't show up in lightroom. Indeed, when I click "sync folder," the dialogue pops up and asks me if I want to import (13) new photos... I check the box and also select "open import dialogue" and click okay.

    Instead of the dialogue box, I just see lightroom's progress bar zoom to completion without opening the import window.

    i can open these images in photoshop, but for some reason, lightroom can't read them. What's up?
     
  2. JohanElzenga

    JohanElzenga Lightroom Guru Staff Member Lightroom Guru

    Joined:
    Jul 2, 2015
    Messages:
    4,179
    Location:
    Netherlands
    Lightroom Experience:
    Power User
    Primary OS:
    Mac 10.12.x Sierra
    Lightroom Version:
    6.9 / CC 2015.9
    Lightroom License:
    CC Subscription
  3. clee01l

    clee01l Lightroom Guru Staff Member Lightroom Guru

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    12,324
    Location:
    Bellaire, TX USA
    Lightroom Experience:
    Power User
    Primary OS:
    Mac 10.12.x Sierra
    Lightroom Version:
    6.9 / CC 2015.9
    Lightroom License:
    CC Subscription
    I note from your profile that you are running LR6.1 / CC 2015.1 If this is still true, it could be the source of your problem. Early versions of LR6.x/CC2015.x had some significant bugs that have been corrected in later releases. I suggest strongly that you up date to LR6.9 / CC 2015.9
     

Share This Page